Sportschool

Bij Sportcentrum Emsland kun je naast onbeperkt fitnessen, ook diverse vecht- en verdedigingssporten beoefenen. Wij bieden verschillende groepslessen aan voor zowel jeugd als volwassenen. U kunt kiezen uit:
-Judo
-Sambo
-Kickboksen

Onze lessen worden gegeven door ervaren en geschoolde trainers. Daarnaast borgen wij kwaliteit door te voldoen aan het label Veilig en Verantwoord vechtsporten en zijn wij in het bezit van de keurmerken van de JBN (Judobond) en de VA (Vechtsportautoriteit).

Wil je een keer een proefles volgen, vul dan onder aan de pagina je gegevens in!

Judo

Judo is voor iedereen! Voor jong en oud. Met de van origine Japanse technieken train je meer dan lichaam en geest. Vanuit de opvoedkundige basis leer je omgaan met normen en waarden, respect, zelfbeheersing en samenwerken. Het bijzondere is dat judo zich aanpast op ieders mogelijkheden. Het is dus echt voor iedereen!

Je kunt bij ons terecht vanaf ongeveer 5 jaar. Er zijn lessen voor de jeugd, maar ook voor volwassenen. Wie het leuk vindt, kan meedoen aan wedstrijden, maar dit is niet verplicht!
De judolessen worden gegeven door Frank Ningbers, waarbij hij soms wordt ondersteund door Mike, Niek of Zarènde.

Sambo

Sambo worstelen is een samengestelde stijl van worstelen met een jacket. Sambo kent zijn oorsprong in Rusland en is ontstaan uit verschillende stijlen van de vijftien republieken van de voormalige Sovjet Unie. Elke republiek had zijn eigen afzonderlijke stijl of zelfs meerdere stijlen van volksworstelen met hun eigen regels.

Sambo is ook gebruikt als een vorm van ‘hand-to-hand’ voorbereiding en training door het leger van de Sovjet Unie om te gebruiken in een ongewapend gevecht. Vandaag de dag wordt sambo beoefend in twee richtingen, te weten Sambo, de derde stijl van internationaal worstelen en wereldwijd populair als submissie worstelen, en Combat-Sambo, een methode van zelfverdediging met gebruik van trappen en stoten.

Sambo is een acroniem voor de Russische zin: ‘SAMozashchita Bez Oruzhiya’ of in het Nederlands: ‘Zelfverdediging Zonder Wapens’. Tot aan de officiële ingebruikneming van de term ‘SAMBO’ was de sport ook al genoemd als SAM, en later SAMOZ. De correcte, officiële, internationaal erkende Engelse naam is SAMBO.

Kickboksen

Wij bieden kickbokslessen voor zowel jeugd als volwassenen, beginners en gevorderden. Kickboksen is een fantastische sport om aan je conditie en kracht te werken en sterker in je schoenen te staan. De lessen worden gegeven door Remco van Milligen, gediplomeerd Kickboks instructeur met een bak aan ervaring. Er wordt aandacht besteed aan een goede warming-up, techniek, conditietraining en sparren. Respect voor elkaar is belangrijk.

De jeugdlessen zijn geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar. Er wordt in verschillende groepen gewerkt, ingedeeld op leeftijd en niveau. Voor de volwassenen zijn er groepen voor beginners en gevorderde sporters.
Wil je eens meedoen om te kijken of het wat voor je is? Wij hebben handschoenen en scheenbeschermers te leen voor de eerste paar keer.

Fitness

Onze fitnessruimte is dagelijks geopend van 7-22 uur. Je kunt hier zowel cardio- als krachttraining doen. Ook hebben we buiten een aantal bokszakken hangen.

Tarieven

Op dit moment zijn de lessen voor het kickboksen en judo voor de jeugd vol! Nieuwe aanmeldingen worden op de wachtlijst geplaatst, dus neem wel graag even contact op. Mocht er een plek vrijkomen, dan zullen wij op basis van aanmeldvolgorde contact opnemen!

4 juni 2024