Sportschool

Over ons

Bij Sportcentrum Emsland kun je naast onbeperkt fitnessen, ook diverse vecht- en verdedigingssporten beoefenen. Wij bieden verschillende groepslessen aan voor zowel jeugd als volwassenen. U kunt kiezen uit:
-Judo
-Sambo
-Kickboksen
-Jiu Jitsu

Onze lessen worden gegeven door ervaren en geschoolde trainers. Daarnaast borgen wij kwaliteit door te voldoen aan het label Veilig en Verantwoord vechtsporten en zijn wij in het bezit van de keurmerken van de JBN (Judobond) en de VA (Vechtsportautoriteit).

Lesrooster

Blauwe Cirkels Hip Lesplan (1)

Judo

Judo is voor iedereen! Voor jong en oud. Met de van origine Japanse technieken train je meer dan lichaam en geest. Vanuit de opvoedkundige basis leer je omgaan met normen en waarden, respect, zelfbeheersing en samenwerken. Het bijzondere is dat judo zich aanpast op ieders mogelijkheden. Het is dus echt voor iedereen!

Je kunt bij ons terecht vanaf ongeveer 5 jaar. Er zijn lessen voor de jeugd, maar ook voor volwassenen. Wie het leuk vindt, kan meedoen aan wedstrijden, maar dit is niet verplicht!
De judolessen worden gegeven door Frank Ningbers, waarbij hij soms wordt ondersteund door Mike, Niek of Jarik.

EWFK4165_800_534

Sambo

Sambo worstelen is een samengestelde stijl van worstelen met een jacket. Sambo kent zijn oorsprong in Rusland en is ontstaan uit verschillende stijlen van de vijftien republieken van de voormalige Sovjet Unie. Elke republiek had zijn eigen afzonderlijke stijl of zelfs meerdere stijlen van volksworstelen met hun eigen regels.

Sambo is ook gebruikt als een vorm van ‘hand-to-hand’ voorbereiding en training door het leger van de Sovjet Unie om te gebruiken in een ongewapend gevecht. Vandaag de dag wordt sambo beoefend in twee richtingen, te weten Sambo, de derde stijl van internationaal worstelen en wereldwijd populair als submissie worstelen, en Combat-Sambo, een methode van zelfverdediging met gebruik van trappen en stoten.

Sambo is een acroniem voor de Russische zin: ‘SAMozashchita Bez Oruzhiya’ of in het Nederlands: ‘Zelfverdediging Zonder Wapens’. Tot aan de officiële ingebruikneming van de term ‘SAMBO’ was de sport ook al genoemd als SAM, en later SAMOZ. De correcte, officiële, internationaal erkende Engelse naam is SAMBO.

DSC08209_1280x853

Jiu Jitsu

In jiu jitsu komen diverse basisvormen uit het judo samen met onder andere slag-, stoot- steek- en traptechnieken, klemmen en verwurgingen. Uit deze traditionele Japanse krijgskunst is het hedendaags judo ontstaan. Maar jiu jitsu gaat net een stapje verder. Dat maakt deze budovorm bij uitstek geschikt voor jeugd en volwassenen. Bij ons kun je meedoen met jiu jitsu vanaf 12 jaar.

Met jiu jitsu sta jij je mannetje. Je traint je lichaam en geest. Hoe? Door te leren hoe je een aanval herkent en pareert. Niet op een vast omschreven manier, maar door te anticiperen op de aanval. En door een van de vele mogelijke verdedigingstechnieken toe te passen. Dat vergroot de fysieke en mentale weerbaarheid.

De lessen worden gegeven door Lucien Oldenbeuving of Mike Klepke.

Kickboksen

Fitness

Onze fitnessruimte is dagelijks geopend van 7-22 uur. Je kunt hier zowel cardio- als krachttraining doen. Ook hebben we buiten een aantal bokszakken hangen.

Tarieven