Het woord judo bestaat uit twee delen: Ju, dat ‘zachte’ betekent en do, dat weg betekent. Judo is dus ‘de zachte weg’.

 

Jigoro Kano, de ontwikkelaar van het Judo, ging er van uit dat wanneer je het judo vaak en lang genoeg zou beoefenen, je er een sympathieker mens door zou kunnen worden met een gezonder lichaam. Judo is tot stand gekomen door een combinatie van het Jiu-Jitsu, worstelen en boksen. De achterliggende gedachte hierbij was dat er een manier moest zijn om iemand te werpen of op de grond te houden, zonder dat deze persoon geblesseerd zou raken.

Judolessen

Judolessen

Deze lijn wordt voortgezet in de judolessen die gegeven worden bij Sportcentrum Emsland. Belangrijk is dat iedereen respect voor elkaar heeft, elkaar in zijn waarde laat en niet te vergeten, dat iedereen plezier heeft! De lessen zijn geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar en zijn ingedeeld op leeftijd. Er zijn natuurlijk ook lessen voor senioren. Naast de reguliere trainingen hebben we op dinsdag selectietraining voor de (wedstrijd)judoka’s die net wat meer willen.

Mocht uw kind geïnteresseerd zijn in judo, dan is er de mogelijkheid om eerst te kijken of het wat voor uw kind is. Tijdens deze proeflessen is het prettig wanneer uw kind geschikte kleding aanheeft, dat wil zeggen een lange broek en een shirt met lange mouwen. Een judopak kan na verloop van tijd aangeschaft worden, dit is mogelijk via het Sportcentrum.

Trainers

Frank Ningbers
Frank Ningbers

De lessen worden gegeven door Frank Ningbers (1979), 3e dan Judoleraar B (JBN)/3e dan Judoleraar A (IBF). Frank is een enthousiaste leraar met hart voor de sport. Vroeger zelf ook zeer actief in de wedstrijdsport, waarbij hij de hele wereld over is geweest. Nu ligt zijn focus op het begeleiden van kinderen in de judosport. Kernwoorden voor zijn manier van lesgeven zijn: rust, duidelijkheid, structuur, plezier en ontspanning door inspanning.

Jarik Hallink
Jarik Hallink

Frank wordt bij de jeugdlessen ondersteund door Jarik Hallink (1991). Jaren geleden begonnen als leerling, een paar jaar weggeweest om bij de marine te werken, maar nu weer helemaal terug. Jarik is zeer enthousiast en leergierig en kan goed met kinderen omgaan.