Jiu-Jitsu kan vertaald worden als “zachte kunst”. Het is een Japanse zelfverdedigingskunst waarmee men in een paar seconden een aanvaller kan controleren of uitschakelen.

Jiu-Jitsu is als budokunst geschikt voor jong en oud. In het Jiu-Jitsu leer je niet alleen je te verdedigen tegen verschillende aanvallen, maar ook het uitvoeren van verschillende aanvalstechnieken zoals atemi (stoten en trappen), worpen, klemmen, drukpunten en wurgingen. Jiu-Jitsu is bij uitstek een vechtkunst, gebaseerd op de aanval van een tegenstander vanuit alle denkbare posities en vanuit diverse vechtdisciplines. Dit impliceert een verdediging die gebruik maakt van de meest geschikte technieken tegen die aanval.

Deze lijn wordt voortgezet in de Jiu-Jitsu lessen die gegeven worden bij Sportcentrum Emsland. Belangrijk is dat iedereen respect voor elkaar heeft, elkaar in zijn waarde laat en niet te vergeten, dat iedereen plezier heeft!  De lessen zijn geschikt voor iedereen vanaf 12 jaar.

Mocht u geïnteresseerd zijn in Jiu-Jitsu, dan is er de mogelijkheid om eerst te kijken of het wat voor u is. Tijdens deze proeflessen is het prettig wanneer u geschikte kleding aanheeft, dat wil zeggen een lange broek en een shirt met lange mouwen. Een Jiu-Jitsu Gi (Jiu-Jitsu pak) kan na verloop van tijd aangeschaft worden, dit is mogelijk via het Sportcentrum.

Trainer

De Jiu-Jitsu lessen bij Sportcentrum Emsland worden gegeven door 2e Dan Jiu-Jitsuka Lucien Oldenbeuving, al 20 jaar gepassioneerd beoefenaar van deze brede Japanse krijgskunst.