skip to Main Content

Afgelopen zaterdag, 4 november, organiseerde Sportcentrum Emsland uit Ommen in samenwerking met Budostichting Boot uit Zwolle het 6e Open IJssel-Vecht Toernooi Judo in de Carrousel in Ommen. Het was een drukte van belang, want zo’n 550 judoka’s hadden zich opgegeven voor dit toernooi. De deelnemers kwamen niet alleen uit Nederland, maar ook twee clubs uit Duitsland waren aanwezig met hun judoka’s. Met behulp van 35 scheidsrechters en ruim 60 vrijwilligers werden de partijen afgewerkt en de prijzen verdeeld.

Van de organiserende club uit Ommen kwamen ook een aantal judoka’s op het erepodium. Bij het opstaptoernooi voor de beginnende (wedstrijd)judoka werd Jesse Veldkamp vierde. Brons was er voor Sanne Stobbelaar, Nanne Scholten, Sophie Versteeg, Jarn Gunnink en Sem Roskam. Op de tweede plaats stond Zarènde Gunnink.

De wat meer ervaren wedstrijdjudoka’s (vanaf de oranje band) namen deel in het reguliere toernooi. En ook hier kwamen een aantal Emslanders op het podium. Derde werden Tim Kremer, Bo Woortmeijer en Lars Brinkhuis. Het zilver was er voor Lindy Zandman, Noa Dunnewind en Niek Lamberts.

Al met al een zeer geslaagde dag met goed judo waar de coaches en trainers van Emsland weer trots op zijn. Ook de judoka’s die niet in de prijzen zijn gevallen hebben ontzettend goed hun best gedaan. Daarom zeggen wij ook vaak: het gaat niet om het winnen, maar het gaat om het leren!

X